23/2/13

Διάλογος Πολιτών Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου


Στην Ελλάδα, η εκδήλωση «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης» -που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των δράσεων που θα λάβουν χώρα ανά την επικράτεια- θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου και είναι ένα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και μοναδικό για τη χώρα μας γεγονός. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει στην Ελλάδα το Eυρωπαϊκό Έτος Πολιτών, έτος κατά το οποίο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών το Μάιο του 2014.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και κεντρικοί ομιλητές θα είναι η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding. Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γιώργος Παπαστάμκος δυστυχώς δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα συζητήσουν με τους πολίτες για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση - συζήτηση, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ωριαίες ενότητες είναι:
  • Κρίση και ανάγκες των πολιτών
  • Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.

Οι ερωτήσεις που θα θέσετε εσείς θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό των ερωτήσεων που θα τεθούν. Οι υπόλοιπες ερωτήσεις – περίπου οι μισές – θα τεθούν ζωντανά εκείνη τη στιγμή στο πλαίσιο του Διαλόγου.  

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία – televoting  από το κοινό, ώστε να καταγράφονται οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε ακόμη να σχολιάζετε και να θέτετε ερωτήσεις ζωντανά μέσω Twitter, στο προφίλ @DialogosPoliton.


3 σχόλια:

  1. Αξιότιμε Αντιπρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding Ποια είναι η μέριμνα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και κατά πόσο ισχύει το δόγμα όλοι διαφορετικοί –όλοι ίσοι
    All different
    All equal
    Με τιμή
    Βασιλική Τέα ,55, Ερμούπολη /Σύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμη Αντιπρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Viniane Reding
    Υπάρχει ελπίδα στην Ευρώπη των 27 ή "Ζητείται Ελπίς", κατά τον Αντώνη Σαμαράκη, Έλληνα πεζογράφο και Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Unicef για τα παιδιά του κόσμου.
    Σας ευχαριστώ
    Με τιμή
    Νικόλαος Καφφεσάκης, 25, Postgraduate Student Erasmus Mundus, Βόλος, 25, E-mail :nickaffe@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τωρα τα πέρνετε σοβαρά όλα αυτά; περιμενετε από τους υποκριτές να σας απαντησουν ευθέως; η κομισιον πιεζει για αποκρατικοποιήσεις και μετά μας λυπάται κιολας;ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή