22/2/13

Διάλογοι Πολιτών για την Ευρώπη


Στην καθιερωμένη ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2012, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso κάλεσε σε δημόσιο διάλογο σχετικά με τις προτάσεις του για εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και τη δημιουργία μιας Ένωσης νομιμοποιημένης δημοκρατικά.

«Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να γίνει στις κοινωνίες μας και να συμμετάσχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες», δήλωσε. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή διοργανώνει μια σειρά από δημόσιες συζητήσεις σε όλες τις χώρες της ΕΕ, στις οποίες θα συμμετέχουν η Επίτροπος κυρία Viviane Reding, αρμόδια για θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και άλλοι Επίτροποι.

Παρουσιάζεται λοιπόν σε εσάς, τους πολίτες, η ευκαιρία να συνομιλήσετε απευθείας με τα πολιτικά στελέχη της ΕΕ για θέματα όπως τα δικαιώματά σας ως Ευρωπαίοι πολίτες και να εκφράσετε την άποψή σας σχετικά με την Ευρώπη στην οποία θέλετε να ζείτε, καθώς και τις προσδοκίες σας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι «διάλογοι με τους πολίτες» είναι ανοικτοί σε όλους και μεταδίδονται ζωντανά στο Διαδίκτυο. Εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013: ένα έτος αφιερωμένο στα δικαιώματά σας ως Ευρωπαίοι πολίτες. Οι απόψεις σας θα τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές προτάσεις της Επιτροπής για την ενίσχυση των δικαιωμάτων σας και για τη δημιουργία μιας Ένωσης που σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα αυτά.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή σας!

1 σχόλιο:

  1. Ως Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους Ευρωπαίους Συμπολίτες μας ειδικά με αυτούς που ζουν σε χώρες που προάγουν τον σεβασμό στο περιβάλλον και στα άλλα είδη που το μοιράζονται μαζί μας. Μία ενιαία νομοθεσία ειδικά σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ζώων δεν θα μπορούσε να ενώσει τους Ευρωπαίους και να έχει θετικά αποτελέσματα και σε άλλους τομείς (Αναστασία Αραβαντινού, 36 ετών, Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή